Одной из главных особенностей менеджера по сервису является его универсальность, которая позволяет выпускникам учебных заведений с данной специализацией быть востребованными в организациях всех форм собственности. Эта профессия предоставляет широкие возможности карьерного роста, которому способствуют не только полученные знания, но и приобретенные в ходе работы профессиональные навыки, среди которых коммуникабельность, инициативность, управленческие и ораторские способности.
Выпускник этой специальности может вести учет, делать анализ и оценку финансово-хозяйственных результатов обслуживающей деятельности предприятия; участвовать в маркетинговых исследованиях; осуществлять контроль за качеством продукции и предоставляемых услуг; контролировать соблюдение установленных требований нормативных, технических и технологических документов, исполнительской дисциплины персонала, правил санитарии и гигиены, охраны труда и многое другое.
qualification Duration of study Employment of graduates
Менеджер по сервису
On the basis of general education – 3 years 6 months
On the basis of secondary education – 2 years 6 months
By correspondence – 2 years and 6 months
- Менеджер по сервису предприятий питания
- Организатор производства на предприятиях общественного питания;
- Повар на предприятиях питания
- Кондитер в кондитерских цехах

qualification

Менеджер по сервису

Duration of study

On the basis of general education – 3 years 6 months
On the basis of secondary education – 2 years 6 months
By correspondence – 2 years and 6 months

Employment of graduates

– Менеджер по сервису предприятий питания
– Организатор производства на предприятиях общественного питания;
– Повар на предприятиях питания
– Кондитер в кондитерских цехах

The hotel service is a system of activities that provide a high level of comfort, satisfying a variety of household and cultural needs of the guests. Every year the demands on services increase. The higher culture and quality of service, the higher the image of the hotel is, the more attractive it is to customers and the more successful its work.
qualification Duration of study Employment of graduates
Administrator
On the basis of general education – 2 years 10 months
On the basis of secondary education – 1 years 10 months
Hotel facilities;
Holiday homes;
Tourist companies.

qualification

Administrator

Duration of study

On the basis of general education – 2 years 10 months
On the basis of secondary education – 1 years 10 months

Employment of graduates

Hotel facilities;
Holiday homes;
Tourist companies.

This qualification is demanded at all times. From generation to generation, people handed cooking experience. Carefully preserved all the traditions associated with food, knowing that the food base of life, health and well-being.
Technician is an expert, who owns an art of preparing salads, appetizers, which adorn the table and any banquet. We’ll teach you the art of carving – shaped carving on fruits and vegetables, which is owned by our teachers.
qualification Duration of study Employment of graduates
Technologist
On the basis of general education – 3 years 6 months
On the basis of secondary education – 2 years 6 months
By correspondence – 2 years and 6 months
Food technology in the state, joint-stock and other plants;
Production manager at catering;
Catering manager;
Chief cook of restaurants, cafes, bars

qualification

Technologist

Duration of study

On the basis of general education – 3 years 6 months
On the basis of secondary education – 2 years 6 months
By correspondence – 2 years and 6 months

Employment of graduates

Food technology in the state, joint-stock and other plants;
Production manager at catering;
Catering manager;
Chief cook of restaurants, cafes, bars